Januar 2015

 

Januars erfagruppemøde er helt ekstraordinært åbent for ikke-medlemmer, som har mulighed for at komme og se, hvad erfagruppen omhandler, og om det kan have interesse for jeres organisation. Der vil være to gange en times oplæg fra oplægsholderen, afbrudt af en pause med sandwich og en vand, samt mulighed for at netværke. Der vil på dagen være mulighed for at melde sig ind i erfagruppen.

 

Pris for ikke-medlemmer: 300 kr. for ikke-medlemmer

Pris for medlemmer: 150 kr. pr. person for medlemmer (300 kr. pr. deltager ud over medlemsskabet)

TilmeldingBenedikte Schaltz (Mailen skal indeholde navn og firma, og evt. medlemsnummer) 

 

Link til betalingsmuligheder udsendes pr. mail efter tilmelding

Taler: Rolf Molich, ejer af DialogDesign og dansk usability’s “Grand old man"

Tid: 27. januar 2015, kl. 16-19

StedTrifork A/S, Margrethepladsen 4, 8000 Aarhus C

Titel: “Fem brugere finder 85% af usability problemerne” - og andre myter om usability tests

 

Beskrivelse:
Hen over årene er der opstået et antal simple, fængende og bekvemme opfattelser om, hvordan man bør udføre usability tests. Disse opfattelser ses gengivet i kurser, artikler og endda i lærebøger, men desværre viser nærmere undersøgelser, at nogle af disse opfattelser er oversimplificerede eller direkte ukorrekte, og at de vildleder fagfolk i alvorlig grad ved at skjule den ofte komplekse og mere ubevemme sandhed.
Dette oplæg vil se kritisk på nogle af disse udbredte opfattelser om usability testing. Vi vil diskutere disse opfattelser, og demonstrere at nogle af dem er udokumenterede myter eller ren fantasi, og hvad sandheden er.

Oplægget vil i høj grad involvere tilhørerne. Deltagerne vil kunne deltage aktivt ved at stemme “myte” eller “fakta” om udtalelser ved hjælp af farvede kort udleveret af taleren. Deltagerne vil også have mulighed for at deltage i diskussionen om hver opfattelse

 

Biografi:
Rolf Molich blev civilingeniør fra DTU i 1974 med speciale i software engineering. Han har arbejdet med brugervenlighed siden 1984. I februar 1997 blev han selvstændig og har siden ledet firmaet DialogDesign, som han grundlagde i 1993. Udover det er Rolf også ekstern lektor ved DIKU, Datalogisk Institut - Københavns Universitet, hvor han underviser studerende i Menneske-datamaskine interaktion. Han er stolt af, at hans studerende i 2013 udpegede ham som "årets underviser" for sin brugervenlige undervisning. 

Ydermere har han opfundet den heuristiske inspektionsmetode (sammen med Jakob Nielsen) og arrangeret en række sammenlignende usability-studier (CUE-studierne), hvor op til 35 professionelle teams uafhængigt vurderede det samme produkt. Rolf modtog UXPA-Is "Lifetime Achievement Award" i juli 2014. For tiden arbejder Rolf på et europæisk projekt om certificering af UX-professionals. Derudover elsker Rolf at observere brugere f.eks. ved en billetautomat på en station, for diskret at lære om brugernes utrolig logiske reaktion på ulogiske produkter.